torsdag 26 februari 2009

Bok tre utbytt

Jag började på min tredje bok Allt av Martina Lowden för tredje gången. Boken är skriven i dagboksform under tre år. Eftersom jag gillar självbiografiska dagböcker trodde jag att den här med sina litteraturreferenser och samtidsanteckningar skulle vara intressant. Men faktum är att jag tappar koncentrationen efter 5 sidor varje gång jag plockar upp den. Så jag har beslutat mig för att ge den till någon som uppskattar den mer och har lagt upp den på bookmooch.com (tack Cecilia för intro!)

Till högen av böcker som ska läsas har jag lagt Norah Vincents "Self made man - my year disguised as a man". Norah klär ut sig till man, kallar sig Ned och under ett år utför ett social experiment där hon arbetar, bowlar, går i terapi m.m. som man.

Mona Lisa Smile (Cecilia smile)



Jag är jättenöjd med att äntligen ha läst Marilyn Frenchs Kvinnorummet. Jag har velat läsa den länge, och när jag skulle få tag på den var det inte helt lätt, men till sist blev det en översättning.
Jag drog mig lite för den på grund av dess omfång och kanske inbillade jag mig att den skulle vara tung att läsa, men det var helt i onödan. Den har förvisso ett respektingivande sidantal och tar därför lite tid att läsa när man som jag inte läser jättefort, men som skölitterär historia far man igenom sidorna med visst schwung.

Jag gillade den här boken väldigt mycket, vilket jag nog visste på förhand att jag skulle. Har ni det så ibland?
Det är en av de relativt få böcker jag tror att jag kommer att läsa om längre fram (jag läser sällan om, för mycket nytt hela tiden som lockar). Jag vågar inte säga att det är en bok alla skulle tycka om, men det är en bok jag önskar alla läste nångång. Ja, män också. Kvinnofrågan är inte bara en kvinnofråga , och så här 30 år senare har vi ett annat perspektiv. Den är inte samma sprängstoff som den en gång var, men inte mindre tänkvärd. Two thumbs up!

Nu är jag med också!

Vad kul att jag snubblade in här och kan få lite inspiration att ta mig igenom alla olästa böcker i min bokhylla. Jag börjar med fem men sen går det ju att fortsätta.
För några år sedan slog jag och min man ihop våra gigantiska boksamlingar och även om 16-17 flyttlådor gick till Myrorna, Erikshjälpen m.m. så har vi fortfarande massor med böcker och dessutom massor av mig olästa böcker.
Som jag skrev i min andra blogg var det inte så svårt att hitta fem böcker att börja med och jag har redan kommit en bit på väg i Tusen strålande solar som var mitt förstaval.
Ska bli kul att vara med och bli peppad av er andra och få tips på böcker att läsa.
Kramar från Efwa - Medea

PS. Om ni undrar vad det är för stickig sak som ligger under böckerna är det min nya vänskap Shaktimattan, en spikmatta som jag ligger på en stund varje kväll för att öka mitt välbefinnande. Kanske kommer jag att bli piggare, få mindre spänningar i ryggen osv. Jag har bara testat den en vecka så min nyvunna pigghet kanske bara är en tillfällighet. =)