lördag 15 maj 2010

Femman avklarad!

Den femte och sista boken i den här omgången gick mycket snabbare att läsa än jag trott. Lite extra ledighet i kombination med en lättare förkylning och ruskväder ute gjorde att det blev mycket lästtid. Och ofta är thrillrar ganska lättlästa och medryckande, även om de inte är min favortisort.

Nåväl, femte boken är Fördömd av Johanne Hildebrandt. Baksidetexten säger: Den unga arkeologen Helena Torvald gör ett sensationellt fynd vid utgrävningen på Stalofjället: en ung kvinna som brutalt offrats. När kroppen förs till Stockholm börjar en rad skrämmande händelser inträffa. Vetenskapen kolliderar med det oförklarliga. Helena inser att hon snabbt måste finna svaren i den uråldriga samiska mytologin. Men om hon ska överleva måste hon konfrontera det som skrämmer henne mest; sitt eget förflutna.

Boken har väl inte den mest verkliga storyn och känns därför inte så skrämmande. Men jag gillar arkeologi och det lilla som är med tillsammans med de historiska tillbakablikarna var trevliga. Men jag hade nog mer uppskattat om hela boken utspelat sig 912 AD, och inte bara enstaka delar.