torsdag 23 september 2010

Bokbyte Bushnell-Keyes

Hur länge brukar ni ge böcker? Har ni ett visst sidantal där ni känner att lockar er boken då fortfarande inte så ger ni upp på den? Eller är det från fall till fall?

Jag har tidigare haft svårt att släppa böcker, har gärna velat läsa ut sådant jag börjat på, och bara de senaste åren bestämt mig för att det ofta inte är värt att envisas med en bok. Nu undrar jag om jag blivit för bra på det. Ty min 3e hyllvärmare: Candace Bushnells One Fifth Avenue är jag beredd att släppa efter bara 40 sidor. Jag var tveksam redan efter drygt 20, men kom överens med mig själv att ge den i alla fall 60, men när jag sedan plockat upp den känns det segt. Det känns inte alls som en bok jag vill läsa, eller vill ha läst.

Men jag känner mig lite skyldig (därav denna långa utläggning), för det är inget direkt fel på den, den fångar bara inte alls mitt intresse: ingen av karaktärerna, inte handlingen. Jag har knappt gett den en ärlig chans efter bara 40 sidor så jag känner mig inte helt övertygad om att jag gör rätt, men går på känslan. Jag byter den mot Marian Keyes Further Under the Duvet, och hoppas att den kommer att kännas mer lockande.