söndag 24 maj 2009

The Loved One



Vilken skillnad det blev när jag bytte bok! Läslusten kom tillbaka with a vengeance och jag läste ut min sjunde hyllvärmare idag. Evelyn Waughs "The Loved One" kan jag varmt rekommendera. Det är berättelsen om en ung poet som kommer till Los Angeles efter andra världskriget för att skriva ett filmmanus om poeten Shelley. Det går inte så bra så istället börjar han arbeta vid en begravningsbyrå för djur, vilket hans brittiska kollegor i filmindustrin tycker är förfärligt skamligt.

Det är en härlig bok, välskriven och full av litterära referenser. Waugh satiriserar över allt och alla, amerikaner och deras begravningsritualer, engelsmän och deras besatthet av status etc etc. Jag kommer nog att läsa mer Waugh, helt enkelt!

Ny omgång


Jag har läst klart min sista hyllvärmare i första omgången. W G Sebald. Bra men udda. Intresant att ha läst dock. NU är jag redo för en ny omgång hyllvärmare. Egentligen är ju alla mina böcker hyllvärmare men dessa har jag särskilt valt ut nu:

The Mitford Girls av Mary S Lovell, Din tjänare hör av Sara Lidman, Mister Pip av Lloyd Jones, En berättelse om kärlek och mörker av Amoz Oz och De välvilliga av Jonathan Lithell.

Nej vet ni vad!

Nu har jag försökt läsa min sjunde hyllvärmare, "Storm över Frankrike" av Irene Nemirovsky, i en hel månad och inte kommit någonvart.... Den greppar inte tag i mig alls. Så jag byter helt enkelt ut den och väljer istället Evelyn Waughs "The loved one". Life is too short, som man säger. :)