fredag 10 juli 2009

Klar i senaste sista minuten

Sådär, då var jag också äntligen klar, detta efter att ha fått lite dispenstid av samordnaren här inne, tack!:)

Min sista bok var Kalaharis skrivmaskinskola för män av Alexander McCall Smith och det är den fjärde boken i serien om Botswanas enda kvinnliga privatdetektiv; Mma Ramotswe.
Boken var som de andra väldigt behaglig att läsa och det är intressant att följa de olika fall Mma Ramotswe och hennes sekreterare Mma Makutsi tar sig an. Det som skiljer sig i den här boken är att den kvinnliga detektivbyrån får konkurens av en manlig privatdetektiv och en del problem som uppstår i samband med detta. För att få sin ekonomi att gå ihop startar dessutom Mma Makutsi (som titeln säger) en skrivmaskinskola för män och en av deltagarna blir förtjust i henne.
Vad jag har förstått finns det ytterligare tre eller fyra böcker i serien och det känns som att jag skulle vilja läsa allihop:)

Dispanstid snart utrunnen!

Eftersom ett par deltagare smygstartade med 2a omgången gav jag motsvarande en veckas dispans till en deltagare från 1a omgången så att hon skulle hinna färdigt med sin sista bok, som vid halvårsskiftet var påbörjad. Jag råkar veta att boken är utläst och utmaningen därmed egentligen är avklarad, men jag ser fortfarande inget inlägg om boken här. Jag vill ha ett namn till i listan på 5 avklarade 1a omgången! Du vet vem du är...