söndag 18 januari 2009

Först ut: Kicki & Lasse

Nu har jag tagit tag i min bokhög! Först ut blev romanen Kicki & Lasse, men Kihlgårds språk stör mig lite. Det var nog därför jag avbröt första försöket. Hur som helst, nu har jag drygt 250 sidor på mig att vänja mig.


Eremitkräftorna flyttar ner en hylla


Då har även jag officiellt kommit ett steg på väg i utmaningen; Eremitkräftorna är utläst, och Vila på gröna ängar (som dock inte ingår bland mina utvalda) är påbörjad.

Det är en både lätt- och snabbläst trilogi, småtrevlig men inte sockersöt (så här långt i alla fall).
Jag var inte jätteimponerad av första delen; Berlinerpopplarna, och fortsatte på den följande mest för att den blev utlånad till mig utan att jag bett om det. Men det ångrar jag inte. Äntligen börjar jag känna för karaktärerna och förstå mer varför de handlat som de valt att göra vid olika tillfällen.

Ev spoiler alert: Jag tycker att det är kul att Ragde tar tag i ämnet barn i homosexulla relationer, även om hon väljer att jämna ut ekvationen lite (vill inte skriva ytterligare om det skulle vara någon som ännu inte läst dem). Cliffhangern på slutet fick mig att ge mig på 3an direkt, och det är gott betyg, i mina ögon.

Har du tagit dig igenom 1an är det värt att ge sig på 2an också. Avslutningen kan jag inte uttala mig om ännu.

Har börjat...


Nu har jag börjat på den första av mina hyllvärmare. Water for elephants av Sara Gruen. Den är bra! Jag ska ta mig en riktig läsedag i dag. Det är ju söndag - en dag som är till för att vila på. Jag läste som sagt om den i The Economist och blev intresserad. Kom av mig när jag såg den svenska titeln "Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow" Vilket bottennapp! Synd. Jag tror att fler skulle läsa romanen om den hade fått en annan svensk titel. Återkommer när jag har läst klart.