fredag 2 januari 2009

Marias hög


Ett tag tyckte jag att jag lyckats få kontroll på min att-läsa-hög, och den höll sig mellan 5 och 10 stycken, vilket är lagom för att jag inte ska bli stressad. Men i och med de fantastiskt snälla människorna som håller på med Bookcrossing så droppar det in nya spännande böcker med jämna mellanrum (vid ett tillfälle i höstas fick jag två fulla påsar (!!!) med böcker). Jag har valt ut fem av böckerna i högen. Jag valde bland de tjockaste så att jag skulle få lite extra 'push' att läsa dessa. Mitt startfält:

* Tillrättalägganden av Jonathan Franzen. Har inte hört något om boken eller författaren, men den är med på listan "1001 books you must read before you die" som jag jobbar på.

* Havets stjärna av Joseph O'Connor verkar utspela sig på ett segelskepp.

* A fine balance av Rohan Mistry är också med på 1001-listan. Jag läste hans Familjeangelägenheter förra året och gillade den.

* De besatta av A.S. Byatt är ytterligare en 100-bok, verkar vara en romantisk historia.

* Hustrur och döttrar av Elisabeth Gaskell - jag håller precis på att lyssna på en av hennes andra böcker (Mary Barton) som utspelar sig bland de fattiga i Manchester på 1800-talet. Hoppas Hustrurna och döttrarna har det lite bättre ställt!


1 kommentar:

  1. Havets stjärna dyker upp i alla möjliga sammanhang nu, tycker jag. Ska bli intressant att höra om den. Och Mistry snackas det också en del om.

    SvaraRadera