lördag 3 januari 2009

Älskade receptböcker

Ooo vad kul att så många vill vara med! Det kan tänkas att det dyker upp nån deltagare till, men det får tiden utvisa.

Det riktigt kliar i mina fingrar att få ta tag i uppgiften att jobba ner min hög med olästa böcker, men med Bröderna Karamazov kvar på sängbordet (trots 700+ sidor lästa) och Animal, Vegetable, Miracle samt Simplify Your Life i väskan (som båda måste läsas klart, mkt intressanta!) känns startskottet inte helt nära för min del. Jag har därför tagit mig an ett sidoprojekt: Receptböcker.

Jag älskar receptböcker. De kombinerar två av mina favoritintressen - böcker och mat - och jag älskar att köpa och låna, bläddra, dregla över bilder och laga till.
Tyvärr är det lite på samma sätt med receptbö
cker som med övrig litteratur för mig; det är lätt att köpa på sig lite fler än vad jag sen hinner med, trots att jag är flitig användare av andras recept.
I den sprängfyllda receptbokshyllan i köket råder där
för just nu 1-in-1-ut-principen, och flera har blivit stående utan att jag hunnit använda dem så mycket som jag hade önskat. Men det ska det alltså bli ändring på i detta sidoprojekt, som inte omnämndes i den ursprungliga utmaningen och därför självklart är helt frivillig för deltagarna att hänga på eller helt strunta i. Med tanke på att två gemensamma nämnare för samtliga deltagare som anmält sig hittills råkar vara just böcker och mat (grönt & frukt därtill) hoppas jag åtminstone att sidoprojektet inte ska vara i vägen.
Jag tänkte ta mig an en receptbok i månaden och lära känna den bättre. Jag lagar, smakar och kanske fotar, och skriver sen några rader om boken i fråga här när månaden är över. Först ut: 100 härliga hälsodrycker får förgylla vardagen under januari och kanske hjälpa till att mota ev förkylningar i grind. Skål!

4 kommentarer:

 1. Jag har ett tips till dig på min blog. www.boktokog-bokmal.blogspot.com. Har nyss startat. Kul!

  SvaraRadera
 2. Du kan väl skriva en liten kommentar om simplify your life när du har läst ut den?

  SvaraRadera
 3. Sure can, snart färdig. Kingsolvers var fab, om än tämligen långsamläst. Som måste vara motsatsen till snabbläst, inte sant (?)

  SvaraRadera
 4. Glömde helt att återkomma om Simplify Your Life.. Den var både bra och läsvärd, men spänner över väldigt många områden (finns mycket att förenkla i sitt liv), vilket gör att de bara går ytligt in på det mesta. Vissa områden var för mig intressanta och när de började referera till Män är från Mars och kvinnor är från Venus höll jag på att sluta läsa helt. Bäst kanske första kapitlet där det refereras en hel del till Karen Kingston och hennes Rensa i röran-bok. Det är ju en gammal favvis..
  Läsvärd men finns bättre, tror jag (tex Kingston).

  SvaraRadera