måndag 2 juli 2012

Hyllvärmare nummer ett - Lycka av Will Ferguson


Ja, förra omgången hyllvärmare var ju en katastrof för min del, så nu lovar jag bot och bättring! För jag vet ju att jag har en massa bra i bokhyllan. Jag startar med Will Fergusons Lycka™, en skruvad satir om vad som händer när mänskligheten uppnår lycka och sällhet. Och det är kanske inte vad man tror.
Edwin är redaktör på ett bokförlag och i en trängd situation blir han tvungen att ge ut ett manus han redan kastat i papperskorgen. Det är nu inte vilken bok som helst utan en självhjälpsbok med titeln "Insikter som jag fick på berget" av en herre vid namn Tupak Soiree. Vad ingen kunde förutspå är att boken verkligen fungerar. Folk lyckas med allt möjligt: att sluta röka, att gå ned i vikt, att tjäna pengar, att finna sällhet. Det är bara det att det får hela samhället att braka ihop och Edwin ger sig ut för att ta kål på den mystiske Tupak Soiree.
På det stora hela var Lycka™ en ganska bra bok, en rolig idé. Den litet hurtfriska humorn är lite tröttsam ibland men för det mesta fungerar den. Det var ren och skär underhållningslitteratur helt enkelt. Så, ja, jag är nöjd med min första hyllvärmare för den här säsongen!

2 kommentarer:

  1. Ja, nya friska tag! Jag har ca 35 hyllvärmare att beta av så jag är med igen med en handfull till utmaningen. Ska bara välja ut vilka (eller om jag ska strunta i att välja kanske).

    SvaraRadera
  2. Strunta i att välj! Bara kör!

    SvaraRadera