måndag 25 juni 2012

På målsnöret

Med lite omprioriteringar i läslistan (och hjälp från vädret, som effektivt hindrar utomhusakiviteter) har jag jag hunnit med att läsa ut min femte och sista hyllvärmare i denna omgång. Boken heter "Jag heter Isbjörg jag är ett lejon" och är skriven av Vigdís Grímsdottir.

 

Boken utspelar sig under 12 timmar, då Isbjörg som är anklagad för ett brott (vilket avslöjas inte i början av boken) träffar sin advokat. Advokaten är intresserad av Isbjörgs bekännelse eller redogörelse för vad som hände. Isbjörg vill hellre berätta om sitt liv.
Isbjörg har i sitt 18 åriga liv inte haft det lätt. Först pappans självmord - och hur var pappan egentligen när han levde? och sedan mammans sammanbrott med tre år på sjukhus, då Isbjörg får bo hos kusinerna. När mamman kommer hem igen får hon endast lågavlönade jobb, men är fast besluten om att Isbjörg ska studera vidare. Isbjörg vågar/vill inte motsätta sig detta och inser samtidigt att det är upp till henne själv att skaffa fram pengar.

Jag fick inget riktigt grepp om boken, eller vad jag tycker om den, så jag har svårt att avge ett omdömme. Kanske är det dags för mig att byta till lättare sommarläsning och vila hjärnan lite... :)
Så här från målstrecket hejar på er andra som fortfarande kämpar mot vår deadline - ni hinner säkert! (Det lär regna resten av helgen...)

1 kommentar: