fredag 1 juni 2012

Jamen hallå där!


Nu var det verkligen allt för längesedan jag hyllvärmade. Vårens läsande av hyllvärmare har varit som att simma i sirap, det enda jag har gjort är att stå framför bokhyllan, välja ut lämpliga kandidater, lägga dem på nattduksbordet och sedan låta dem ligga där ... Det duger inte!
Nu har jag lyckats ta tag i det igen och läst en gammal klassiker, Den store Gatsby av F Scott Fitzgerald. Den utspelar sig på 20-talet på den amerikanska östkusten. Den unge Nick Carraway hyr ett hus och råkar bli granne med den stenrike och mystiske Jay Gatsby som håller storartade partyn i sin trädgård hela sommaren. Jay kan inte glömma sin stora kärlek Daisy som också råkar vara Nicks vän men som numera är gift med Tom Buchanan. Drama ensues. ;-)
Jag läste den här boken på gymnasiet och tyckte mycket om den för 20-talsglamouren, stilen, karaktärerna. Men det var 25 år sedan så det var definitivt dags för en omläsning. Och jag tyckte lika mycket om den nu. Berättelsen är enkel, sorglig, men ändå raffinerad. Och fantastiskt väl berättad!

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också den här boken väldigt mycket och är en av relativt få böcker jag läst om (jag är ingen omläsare pga lässtress). Kul att du också gillar den! Och vilket snyggt exemplar dessutom :)

    SvaraRadera
  2. Den tål verkligen att läsas om!

    SvaraRadera