söndag 27 maj 2012

Andra hyllvärmaren - och bara halvläst

Det har gått otroligt segt med mina hyllvärmare den här omgången. Jag har haft vansinnigt mycket att göra och av den anledningen läst mindre än jag brukar ö h t. Men nu ska jag snart vara lite ledig och hoppas förstås på bättre läslycka.

Min andra påbörjade hyllvärmare bland dem jag har med i hyllvärmarutmaningen tänker jag dessutom överge outläst. Detta märkligt nog också fast jag gillar och har haft mycket nöje av den. Nicey & Wifey's Nice Cup of Tea and a Sit Down är en bok om engelska fikatraditioner kan man förenklat säga: om te, om biscuits - hur man nu vill översätta detta mellanting mellan kex och kakor, om kak/kexburkar och en massa annat relaterat till detta. Det är emellanåt underbart humoristiskt skrivet och jag kan absolut rekommendera den till den som är intresserad av dylikt.

Anledningen till att jag nu överger den är att den avhandlar vissa kakor/kex och märken på lite mer detaljnivå än jag känner att jag har utbyte av. Jag har läst om en del av sorterna och övriga delar av boken, men kände att när det handlade om sorter och märken som jag aldrig smakat så hade jag fått ut vad jag ville av boken. Det är nu ingen bok som behöver, eller kanske ens ska, sträckläsas, så det är inte omöjligt att jag plockar upp den igen någon gång i framtiden. Den skulle f ö funka utmärkt som guide till aningens nördig biscuit spotting på Englandsresa.

Till boken, eller förmodligen t o m före boken, finns en sajt, där man också kan läsa mer om författarna Nicey & Wifey (som egentligen heter något helt annat). Den som är bickieentusiast kan också vilja lyssna BBC Foods Podcast på ämnet (Biscuits - A Serious Business, 120402), i vilken Nicey - eller Stuart Payne  f ö också deltar.

Boken är inköpt på resa i England.

Detta inlägg publiceras i vissa delar även på min egen bokblogg.

2 kommentarer:

  1. Kör ni även nästa år så är jag med. För nästa år är det dags för att läsa ut de små stackars hyllvärmarna!

    SvaraRadera
  2. Vad skoj! Du är hjärtligt välkommen i gänget =) Skicka ett mail till hyllvarmarna @ gmail.com om du vill att att jag skickar inbjudan så att du kan vara med och skriva här!

    SvaraRadera