onsdag 8 juni 2011

The Time Traveler's Wife


Då var den utläst, denna maffiga bokbiff. Mäktig var den. Stor på alla sätt. Jättebra.
Jag har invändningar: storleken - jag gillar böcker bäst i omfånget 2-350 - och den här behöver nog inte tvunget vara riktigt så här omfångsrik. Det är bra och det är intressant, men någonstans i mitten tappar den fart, eller tappar jag fart, jag vet inte vilket ena som ger det andra.

Jag tror också att jag hade älskat den här ännu mer om jag hade läst den före Audrey Niffeneggers andra bok Her fearful symmetry, som jag får hålla som min favorit av hennes. Ämnet i den är så annorlunda, lagren så många (se bara titeln), konstigheterna så .. konstiga. Älskar den. Och storgillar den här. Jag gillar Tidsresenären mer än det här inlägget förmodligen avspeglar.

Skönt hur som helst att äntligen kunna kryssa av en bok som jag haft för avsikt att läsa så pass länge. Den har ju dessutom varit bumpad hyllvärmare från i höstas då jag inte hann med den, så med det här kan jag återfå lite av min hyllvärmarstolthet. Nu 1 kvar för den här läsomgången, som löper ut om dryga 3 veckor.

ps. Ni som läst boken och sett filmen: ska man ge sig på filmversionen?

4 kommentarer:

 1. Har inte sett filmen. Åh nu är jag ännu mer sugen på att läsa boken. Men har ku också läst Her fearfull symmetry först så jag ska nog skruva ner förväntningarna något.

  SvaraRadera
 2. Jag är oxå lite sugen på filmen, trots atttvå olika personer sagt att den inte var nån höjdare, men då är jag ju förvarnad iaf. Lite nyfiken på hur de har hanterat olika saker och situationer i filmen.

  SvaraRadera
 3. Jag älskade boken när jag läste den för nåt år sedan, och måste säga att jag blev glatt överraskad när jag såg filmen! Jättehärlig stämning och fint gjord, tycker den speglade boken på ett lysande sätt. Naturligtvis ska du se den :)

  Jag tyckte som du ännu mer om Her Fearful Symmetry, blev fullkomligt stormförtjust :) Tack vare de två böckerna är nu Niffenegger är en av mina absoluta favoritförfattare, hoppas hoppas hon kommer ut med nåt nytt snart..!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att höra! Jag har som jag nämnde hört flera som varit svalt inställda till filmen, men samtidigt är jag ju lite nyfiken. Då har jag en anledning :)

  SvaraRadera