söndag 26 juni 2011

Fääärdig!

Sist ut av mina hyllvärmare för våren: Hanne-Vibeke Holsts Kungamordet. Jag älskar Holst och så även efter att ha läst ut denna, som är åtminstone den 6:e av hennes jag läser. Hon tillhör de relativt få författare som jag med stor sannolikhet alltid kommer att läsa vad nytt de kommer med (eller gammalt, som i det här fallet, då den har några år på nacken).

Innehållsmässigt är det här en fristående fortsättning på hennes tidigare roman Kronprinsessan. Liksom den är bakgrunden här Christiansborg och dansk politisk arena. Det är kvickt, smart och angeläget, och trots tungt ämne inte speciellt tungläst, ens när styckena emellanåt blir väl långa. Det förlåter jag henne, Holst. Ser fram emot att läsa del 3.

Och således är det öppet för mig att välja nya hyllvärmare inför nästa omgång. Någonstans mellan 3 och 5 st blir det för min del. Sara är redan på för nästa omgång, tror jag. Vilka fler, nya som gamla?

2 kommentarer:

  1. Har faktiskt inte läst något av Holst. Men det låter ju riktigt bra...

    SvaraRadera
  2. Det får du göra :) Jag började med hennes trilogi om journalisten Terese för många år sedan. Hon brukar ha kvinno/feministperspektiv, vilket gör böckerna nästan nyttiga att läsa ;)

    SvaraRadera