lördag 17 oktober 2009

Trash lit:ens höst...

Nu har jag som utlovat sammanställt en lista på 10 böcker jag väldigt gärna vill läsa i vinter. Det är ingen pidestal-lista a la 10 böcker som verkligen måste läsas eller som jag alltid velat läsa, men inte heller någon 10-böcker-jag-råkar-ha-hemma-och-borde-läsa-lista. 10 böcker jag upptäckt och funnit intressanta m a o. Ganska blandad kompott, tycker jag, men med klar betoning på feel good/lättsmält/snabbläst: Jag har nyligen gett mig in i subgenrernas djungel, framför allt chick lit:ens, vilket kommer att synas i listan nedan. Utan någon inbördes ordning:

1. Kungamordet - H V Holst. H V H är en av mina all time favs, och jag kan knappt förstå att jag avhållit mig från att läsa 2an (och 3an) i senaste trilogin så länge.
2. Dead Tomorrow - Peter James. Senaste Roy Grace-deckaren föder min Brighton-nostalgi lagom tills nästa resa dit är planerad.
3. Anastasia - Vladimir Megre. Den första boken i The Ringing Cedars-serien, om vilt och enkelt leverne och kanske med en del övernaturliga väsen? Jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig av denna i raw-kretsar kultförklarade bok.
4. Vegan Virgin Valentine - Carolyn Mackler. Lite ungdomsbok, tror jag, men hur ofta får veganer plats i skönliteraturen?
5. Kan du säga schibbolet? - Marjaneh Bakhtiari. Med förhoppning om ännu en underhållande bok med lite lokal anknytning från prinsessan av udda men träffande titlar (kolla schibbolet på wiki så får ni mer betydligt mer djup till denna. Huga).
6. Bollywood Confidential - Sonia Singh. Indisk chick lit. Who can resist?
7. Corpse Pose - Diana Killian. Murder in the yoga studio! En s k cozy mystery och den första i Mantra for Murder Mysteries-serien.
8. The Dirty Girls Social Club - Alisa Valdes-Rodriguez. Chica lit aka Latina lit! Jag börjar bli förutsägbar...
9. The Snake Stone - Jason Goodwin. För att jag tyckte det två andra jag läst om eunucken Yashim (del 1 och 3. Detta del 2) var väldigt underhållande och upplysande på sitt light-historiska sätt.
10. Något av Murakami. I ett försök att ta mig ur trash lit-träsket igen tänkte jag äntligen ta mig an ett av denna väl omtalade mans verk. Dock inte bestämt vilket ännu, så ni som läst och gillat, tipsa gärna!

En liten lista som skulle kunna göras längre och som är längre eftersom jag har andra hemma som jag också vill läsa men som inte fick va med (Eclipse/Twilight-3an t ex). De flesta av ovanstående har jag fått tag på via BookMooch eller snyltat åt mig på annat sätt. Helt fräckt, men kan man så gör man. Man=jag (inte alls man, utan kvinna).

Vad läser ni när ni inte läser hyllvärmare? Ovanstående räknas knappast som hyllvärmare, men skulle någon vilja veta omdöme om någon av dem kan jag helt klart skriva lite om den här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar