tisdag 10 februari 2009

Tredje!Nu har jag läst ut min tredje hyllvärmare, Eva Helen Ulvros eminenta biografi över Sophie Elkan. För eftervärlden har den stackars Sophie mest blivit känd för att hon var Selma Lagerlöfs reskamrat, men här får vi reda på att hon (naturligtvis) var så mycket mer, framförallt en på sin tid mycket känd författare av historiska romaner. I Ulvros bok får man verkligen en bild av tiden (sent artonhundratal-tidigt nittohundratal), hur Elkan levde och arbetade, samt hennes förhållande med Selma Lagerlöf. Boken är mycket välskriven och rekommenderas varmt. Den enda nackdelen är att den gav så mycket mersmak att jag genast beställde boken med en del av Selma och Sophies brevväxling. Jag skulle ju bli av med böcker, inte skaffa mig fler! Nåja, det lär inte bli en hyllvärmare av den iallafall.:)

5 kommentarer:

 1. Och det är fortfarande bara februari...

  SvaraRadera
 2. You're on fire Lady T! Jag tycker också Elkan (och Lagerlöf också för den delen) vore intressanta att läsa mer om, men jag vågar inte tänka för mycket på det just nu =) Har hållit köp/byt/lånstoppet så här långt..
  Mer än halvvägs, tjejen, hejja!

  SvaraRadera
 3. Jag har ju litet tid över just nu....

  SvaraRadera
 4. Har också den här boken oläst i hyllan. Men efter att ha läst vad du har skrivit lär den inte ligga kvar så länge... :-)

  SvaraRadera
 5. Jag rekommenderar den verkligen!

  SvaraRadera