torsdag 15 januari 2009

Och vilka skulle jag välja...

En sådan utmaning! Tack! Hade två gamla kollegor på middag igår och de fick lov att hjälpa mig att välja, för det var sannerligen en utmaning att bestämma vilka av alla de ledsna böcker som stod i hyllorna som skulle få vara med. En av kollegorna fick klåda när hon såg att mina böcker inte var ordentligt sorterade och erbjöd sig att komma och sortera vid tillfälle. Välkommen, sa jag! Hade en gång ett system, men det var innan flytten och innan en persons böcker blev två personers. Men det var ju inte mina böcker och i vilken oordning de står i som vi skulle prata om. Nepp. Jag ska presentera mina fem val:


Illusionisten - John Fowles. En bok man "ska" ha läst. Som jag inte har läst.

Någon annan - Tonino Benacquista. En litet okänd bok kanske?

Människohamn - John Ajvide Lindqvist. Är lite rädd för Ajvide... Läskiga böcker. Men här är suget större än rädslan.

Amberville - Tim Davys. En superhypad bok som kom för ett år sedan. Men det var något med mjukdjur som karaktärer som blev som en tröskel för mig. Men vänner, vars boksmak jag delar, menar att den är kalas! Så då bara måste jag ju.

American wife - Curtis Sittenfeld. Gillade I en klass för sig och jag hoppas mycket på den här boken.


Bild på dessa skönheter kommer

4 kommentarer:

 1. Många vill ha mer heter det ju, och det är vi väl alla här vana vid när det gäller böcker, men det är ännu roligare när det gäller utmaningsdeltagare! Välkommen Therese!
  Jag har redan lärt mig nytt av dig: Ska genast sluta irritera mig på Ambervilles fula pocketomslag och istället imponeras av att den blivit hypad. Ingen rök utan eld, säger jag för att avsluta mitt ordspråksproppade inlägg :)

  SvaraRadera
 2. Jag läste Amberville förra året, just för att den var så hypad. Ska bli roligt att höra vad du tycker, Therese. Och välkommen i gänget!

  SvaraRadera
 3. Vilken bra lista! Jag läste John Fowles redan på 70-talet. Riktig kultklassiker - med rätta. Amberville lästa jag i somras. Tyckte den var riktigt bra till att börja med, men tappade lite efterhand. Klart läsvärd! John Ajvide Lindkqvist är fantastisk. Hans böcker genomsyras av en alldeles speciell stämning.

  SvaraRadera
 4. Tack! Jag känner mig välkommen. Nu är frågan mer - vilken av dessa böcker ska jag börja med...

  SvaraRadera