tisdag 13 januari 2009

Första boken avverkad!

Nu har jag läst klart den första av mina böcker, A Capella av Michel Faber. Det är vad jag skulle vilja kalla en kortroman, 137 sidor, och jag tyckte mycket om den. Det handlar om en sångensemble på fem personer som tillbringar två veckor på ett slott i Belgien för att repetera ett mycket komplicerat verk. Kommer de att kunna framföra verket? Kan de överhuvudtaget hålla sams med varandra? Och vad är det för konstiga skrik den själmordsbenägna Cathrine hör på nätterna som ingen av de andra hör?

Som sagt, jag tyckte mycket om den, trots att jag inte kan något om musik eller sång. Michel Faber (som är mest känd för boken "Sugar") skriver oerhört bra, enkelt men vackert.

4 kommentarer:

 1. Försten ut, grattis! ;) Jättekul med lite mer info om den här boken som jag sett på bokhandelshyllan en del utan att själv gripas av köplust som tur är (försöker vad jag kan låta bli att skaffa nya ju..).
  Noterar att du gillade den så nu kan jag rekommendera den vidare ha ha. Borde kanske ta och läsa How To Talk About Books You Haven't Read..

  SvaraRadera
 2. Det är en bookcrossingbok, så om någon vill läsa lämnar jag den gärna vidare, hojta till bara!

  SvaraRadera
 3. Om du gör en wild release eller till nån utanför utmaningen får du lägga i en lapp: 'Jag överlevde hyllvärmarutmaningen' och så med vår bloggadress ha ha ha ;)

  SvaraRadera