måndag 27 augusti 2012

Min 4e hyllis: Karaoketajm

Det är då verkligen en uppsättning hyllvärmare jag valt till den här omgången... Men snart har jag inte mycket kvar att välja på. Högen olästa har minskat avsevärt under sommaren. Och här är ännu en avbetad.

Karaokedrottningen i fråga i Ella Kingsleys Confessions of a Karaoke Queen är Maddie Mulhern, en kontorsråtta som just blivit dumpad av sin pojkvän för att hon saknar ambition och framtidsutsikter. Hon är också dotter till duon i Pinapple Mist, 80-tals-one hit wonders som nu äger och driver en karaokepub i centrala London. Maddie själv är inget karaokefan och ställer sig själv helst inte bakom micen. Men när hennes föräldrar plötsligt vill ge sig iväg på en revivalturné blir det upp till henne att axla rollen som drottning i karaokepuben. Det är bara det att puben sedan länge passerat sina glansdagar. Inredning och teknik hotar packa samman och ekonomin är nere i röda siffror. Det ser riktigt illa ut och Maddie tvingas ta till drastiska åtgärder. Det är dock svårt att röra sig uppåt utan investeringar, så när en av de anställda ser en annons från ett TV-bolag som vill göra en reality TV-show i karaokemiljö tvingas hon ta möjligheten i beaktande. Och rätt som det är har hon tackat ja.

TV-bolaget drar in i deras tillvaro som en storm. De hjälper till med att rusta upp stället och piffar upp låt- och drinklistor och t o m personalen. Intresset för puben ökar genast och snart har de kö innan de ens öppnat om kvällarna. Men hur kom det sig egentligen att just Maddie och hennes karaokebar blev utvalda till showen? Och vad har TV-producenten egentligen för avsikter? När Maddie får anledning att nysta i hans förflutna börjar hon bli orolig. Riktigt orolig.

Confessions of a Karaoke Queen är en annorlunda och rolig chick lit. Jag gapskrattade emellanåt (marsvinet Andre är hysteriskt roligt ett par gånger, eller om det bara är min humor..), även om det här inte egentligen är en skrattfestbok. Den har också en hel del romantik, och massor av musikreferenser - en guldbok för 80-talsmusikfans i synnerhet - medan huvudhistorien följer Maddie, puben och de anställda sedan de släppt in TV-teamet i sina liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar