måndag 16 januari 2012

Ny hyllvärmaromgång!

Jag är ju barnsligt förtjust i projekt, så jag undrar om jag inte medvetet samlat på mig en massa böcker enbart för att kunna köra ännu en hyllvärmarspurt. Eller så är jag också barnsligt förtjust i att skaffa nya böcker allmänt, det är en annan trolig möjlighet.

Hur som helst har jag samlat på mig ett gäng böcker igen som jag tänkte arbeta hårt på att beta av under 2012. Jag kommer att skriva mer om det på flickan & böckerna säkert, men har valt ut några speciellt till hyllvärmarbloggen. Innan 30 juni tänkte jag ta mig igenom följande fem:

Den röda grevinnan av Yvonne Hirdman
Darling River av Sara Stridsberg
Nice Cup of Tea and a Sit Down av Nicey & Wifey
Döda vita män av Johan Hakelius
och - inte på bild eftersom jag inte äger den - Howard's End av E M Forster

Liksom förra halvåret har jag med en som tekniskt sett inte är en hyllvärmare eftersom jag inte äger den, men som jag länge (lääänge) haft för avsikt att läsa - jag har t o m skämtsamt tagit det som (mitt enda) nyårslöfte att få den läst, så varför inte ha med den här, så det säkert blir gjort :)

Är det någon annan som är med på en ny omgång?

5 kommentarer:

 1. Jag har ett ständigt pågående hyllvärmarprojekt :) I år ska jag försöka ta mig igenom, åtminstone, de flesta av de böcker som flyttade hem till mig 2010 och som fortfarande är olästa. 47 stycken var de när året började :)

  SvaraRadera
 2. Det låter som ett bra sätt att avgränsa, att ta ett visst år, så känns det inte övermäktigt. Smart :)

  SvaraRadera
 3. Ska jag bara välja fem böcker in min hylla jag ännu inte har läst? Eller hur funkar det?
  Låter ju mycket intressant har alldeles för många böcker som man blir super sugen på och sen glöms de bort och helt plötsligt är de inte lika intressant längre. Jag är med. Måste bara välja böcker.

  SvaraRadera
 4. Ja, precis, fem som förslagsvis inte är nyköpta. Jag brukar välja sådana jag verkligen vill få läst, men inte för svårlästa heller så att man fastnar. Lite olika taktik =)

  SvaraRadera
 5. Då är jag igång. Har lagt fram en fin hög på bordet, påminnande inredning! ;)

  SvaraRadera