lördag 31 december 2011

5e och sista klar

Med endast två dagar kvar på året läste jag ut min 5e hyllvärmare för den här omgången: Joanne Flukes Chocolate Chip Cookie Murder, som är 1a delen i serien om Hannah Swensen. Den utspelar sig i Lake Eden i USA, där Hannah driver kakbutiken The Cookie Jar. En av stadens invånare, en populär ung man hittas mördad, och Hannah börjar luska i varför han mördats och av vem.
Det är i den här boken inte helt övertygande varför Hannah ger sig på något som ändå är så riskfyllt som att snoka efter mördare, göra inbrott för att söka efter ledtrådar och annat. Hennes svåger är polis och hon vill hjälpa honom att bli befordrad, men jag har läst mer övertygande grepp. Dock är det egentligen inget som påverkar läsupplevelsen i någon större utsträckning.
Med undantag av nämnda och liknande småinvändningar man kan ha är det egentligen bara det här ytterst bisarra avsnittet som stör den här boken (det kommer en utläggning där också. Uppdatering: Här). Jag har svårt att förbise det helt, men annars är det här underhållande läsning med många spännande vändningar, om än inte jättemycket action, för den som är ute efter sådan. Det är mycket kakor, vilket är trevligt, men även kopplingen mellan dem och mordhistorien är lös. Om det nu spelar någon roll. Så, lite bittersweet läsning.
Det var mina 5. Gott Nytt läsÅr på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar