måndag 11 maj 2009

Fääääärdig!

Jag har nu stängt pärmen på den allra sista av mina hyllvärmare. År av beslutsamhet blandat med svagare stunder av tillfällig inköpslusta, följt av ett slutgiltigt nyårslöfte och äntligen är jag vid mitt mål: inga gamla olästa böcker i mina hyllor. Härligt!

Sista boken ut för mig var Dorothy Koomsons Marshmallows For Breakfast. En söt och rörande historia, och inte så Gilmore Girls:ig som den kanske låter. Jag skulle inte kalla det chick lit, knappt ens feel good, eller om så åtminstone med mer allvar och djup än vanligt (jag är chick lit-gillare, så missförstå mig inte). Inte heller är handlingen riktigt lika förutsägbar som den kanske verkar när man läser om boken. Läsvärd om du vill ha något lättare, som berör. Dessutom är det befriande med en mörkhyad kvinna som huvudperson. Inte för att det spelar någon roll till varken höger eller vänster, men det är ovanligt bland de böcker jag läst genom åren.

Så klart står jag inte utan böcker för att jag lyckats beta av alla mina gamla... Sen årsskiftet när jag tog mig an den här utmaningen har jag inte köpt några böcker, men jag har fått ett par, och även har bytt till mig någon via BookMooch. Så jag har ändå några stycken att fortsätta på =) Vad annat vore att vänta av en bokfantast? De är åtminstone inte mer än ett par månader gamla någon av dem. Mer om dem en annan gång. Nu ska jag njuta känslan av Mission Accomplished!

4 kommentarer:

  1. GRATTIS! eller vad man ska säga. Jag förstår att det känns skönt. Undrar varför man samlar på sig så... Jag har inte köpt något i år men också lånat och moochat, men jag tror det får bli slut med det snart, annars kommer jag aldrig ifatt.

    SvaraRadera
  2. Tack! Det känns skönt att ha uppnått det mål jag satte för flera år sen nu (att det skulle ta så lång tid...!). Nu gäller det bara att hålla koll på den nya och ovana köpfriheten =) Har tänkt försöka låna och byta i den mån jag kan framöver - det finns så många bra gratis- och återanvändningsmöjligheter! - även om jag inte har köpstopp eller så. Kul att se att det går framåt för er också!

    SvaraRadera
  3. Grattis! Tänk vad skönt! Undrar hur många år det kommer att ta att läs allt i min bokhylla...

    SvaraRadera