måndag 6 april 2009

Jason Goodwins The Bellini Card

Efter att - baserat på hörsägen och känsla - ha rekommenderat Jason Goodwins bokserie om eunucken Yashim till höger och vänster, känns det bra att få läst en av dem och finna att åtminstone The Bellini Card (som är den tredje i ordningen) är både underhållande och spännande. Den utspelar sig huvudsakligen i Venedig men även Istanbul porträtteras vackert. Boken hamnar nånstans mellan lättsmält detektivroman och deckare. Den har viss historisk anknytning, även om den nog mest bör läsas som underhållning.

Jag har fått blodad tand och tänkte så småningom se om jag kan jaga rätt på den första i ordningen - The Janissary Tree - genom byte eller lån, bok eller ljudbok.

2 kommentarer:

  1. Nu har jag lyssnat på Eunuckens gåta som svensk ljudbok. Tyvärr är jag en ovan ljudbokslyssnare, vilket drog ner upplevelsen av den här boken för mig. Jag hade svårt att få ljudspåren i rätt ordning och att hitta tillfälle då det passar mig att lyssna (och inte börja tänka på annat), vilket gör att jag fått en lite rörig upplevelse av denna bok. The Bellini Card är därför min favorit av de två, men det kan alltså vara helt mitt eget fel. Jag hoppas kunna bli en bättre ljudbokslyssnare med mer erfarenhet =)

    SvaraRadera
  2. ps. ljudboken är en BookCrossing-bok, så om någon är sugen på att överta den (och Mariabokmal inte hittat någon som paxat den redan) hör av er!

    SvaraRadera