onsdag 25 februari 2009

Nya böcker

Jag har själv svårt för att ge upp på böcker, vill gärna läsa klart, inte ge upp, men jag försöker bli bättre på det. Jag tycker inte man ska tvinga sig igenom böcker, det finns för många andra spännande som väntar, så jag tycker Bokmalen gör absolut rätt som släpper De vilseförda. Jag tror också Timjan gav upp efter ett andra försök på en av hennes hyllvärmare, stämmer det Timjan, och att du istället valde en annan bok att ersätta den gamla med här i utmaningen?
Lägg gärna upp ev bytesböcker (författare o titel om ni inte orkar bild), så vi andra hänger med. Som sagt tycker jag inte det är mycket mening med att tvinga sig igenom en bok bara för att det var en av de 5 som först togs med. Man känner ju själv när man har gett en bok en ärlig chans.
Hade också varit kul att höra vad ni beslutar att göra med de bortbytta böckerna sedan: får de stå kvar olästa där hemma i hyllan?

Och ja, vad gör vi sedan? Utmaningen gäller minst 5 böcker enligt den ursprungliga formuleringen, och både Breathless/Tessi och jag (kanske nån till?) valde att anmäla fler böcker i hopp om att få undanläst flera när vi ändå håller på. Det borde ju inte vara försent att lägga till fler om andra också är sugna på att fortsätta efter 5. Vad säger ni? Möjlighet till en andra omgång? Ska den första omgången (med ev utbyten) vara avklarad innan nya får tas an? Det tycker nog jag och jag tycker också att om/när nya böcker läggs till ska det fortfarande vara sådana som blivit stående en tid, inte sånt som shoppas på rean i dagarna: hyllvärmare. De var de jag ville åt från början med den här utmaningen.

2 kommentarer:

  1. Hej! Häromdagen skrev jag en kommentar och frågade om jag fick vara med och läsa mina hyllvärmare. Hoppas jag får det och i vilket fall som helst är jag med på avstånd. =)
    Efwa

    SvaraRadera
  2. Jag har bestämt mig för att byta ut en bok. Kommer ett längre inlägg om detta snart. Har dock bytt till bok som stått närmre ett år i min bokhylla. Jag har också många fler olästa böcker än de som jag angav som hyllvärmarutmaning och är helt klart positiv till en andra omgång. Hoppas fler är det. Verkar ju så enligt inlägget ovan :-)

    SvaraRadera