söndag 22 februari 2009

Andra boken läst


Under februari har jag läst "De besatta: en romantisk berättelse" av A S Byatt. Titeln (och kanske bilden på framsidan) lurade mig lite, så jag var lite tveksam när jag började läsa - trodde det var en 1800-tals romans, som jag är lite trött på just nu. Det var det inte, och jag blev positivt överraskad! Boken innehåller visserligen en 1800-tals romans, men inte någon typisk sådan. Dessutom innehåller boken ett mysterium och jakten på dess lösning och en 1900-tals romans.

Roland Mitchell är literaturforskare, men det går inte så bra för honom varken hemma eller på jobbet. En dag hittar han brevutkast som är olika allt annat hans studieobjekt tidigare skrivit. Det ser ut som utkast till kärleksbrev! Roland smyger med sig breven för att forska på egen hand, lite chockad över sitt eget oproffesionella beteende. Vem är breven till? Hur kommer en tidigare okänd kärlek att påverka tolkningen av författarens verk? Och kan Roland behålla sin "stulna" hemlighet tills han löst den, eller kommer den aggresive konkurenten från USA att köpa upp alla spår först?

Spännande och innehållsrik, och lite överraskande. Boken innehåller flera "sidoämnen" att fundera vidare över, men dem överlåter jag till den som själv läser den att upptäcka!

5 kommentarer:

 1. Jag läste den för ganska länge seda och visst är den bra!

  SvaraRadera
 2. Jag vill jättegärna vara med och få bort några hyllvärmare i min hylla. Kan jag anmäla mig här??
  /Efwa

  SvaraRadera
 3. Det får du så gärna Efwa! Vi behöver dock din e-mailadress för att lägga till dig så att du kan göra inlägg. Skicka ett mail till hyllvarmarna@gmail.com så kommer ett inbjudningsmail i retur snart. Kul att du också vill vara med!
  /Cecilia

  SvaraRadera